Postai cím (románul):
RO535500, Gheorgheni
B-dul Lacu Roșu Nr. 45/A
Județul Harghita
LogóÍrjon nekünk:
EseményekPályázatokGalériaTámogatókKapcsolat

Despre noi

EN HU

Intenția Fundației Pro Terra este de a asigura programe care să contribuie la dezvoltarea personalității, care, prin intermediul unor activități creative să pună în evidență EU-ul.

Ne angajăm ca activitățile creative, cotidiene, efectuate cu plăcere, să aibă un efect pozitiv asupra dezvoltării personalității, de aceea ne străduim să oferim condiții pentru descoperirea bucuriei de-a crea cât mai devreme în viața copiilor și tinerilor. Având în vedere că activitățile noastre ating mai multe domenii, menționăm că în momentul prezent ele pot fi artistice, artizanale, de protecția mediului, de educație sanitară și de auto-cunoaștere.

FrameFrameFrameFrame

Proiectele noastre pe termen lung:

Descoperirea comprehensivă a activităților creative. Prezentarea și exersarea diferitelor tehnici artistice și artizanale. Crearea de programe de eco-design pentru protecția mediului și educație sanitară, care se vor ocupa în primul rând de dezvoltarea unei gândiri ecologice, care va duce la formarea unui stil de viață mai sănătos, și mai târziu, vor motiva persoanele spre a activa în aceste domenii.

FrameFrameFrameFrame

Identificarea și sprijinirea talentelor în domeniul artei și artizanatului. Team-building. Metode de autocunoaștere, prezentarea de jocuri, pregătirea în alcătuirea unei imagini reale de sine, experiența efectului pozitiv al activităților colective. Cunoașterea culturii noastre și păstrarea tradițiilor noastre.

2%

Kérjük ajánlja fel idén is személyi jövedelemadója 2%-át a Pro Terra Alapítványnak.

Segítség a dokumentum használatában:
      Töltse le a dokumentumot innen.
      A dokumentum megnyitása után, a nyomtatáshoz nyomjon CTRL+P-gombot.
      A dokumentum kinyomtatása után, kérjük töltse ki a nyomtatványt.
      A dokumentum kitöltése után kérjük adja le a helyi pénzügyi hivatalba vagy juttassa el azt munkatársunk valamelyikének. Köszönjük!

Activitatea fundației noastre se desfășoară în cinci domenii principale:

  • Activitate creativă efectivă: în timpul anului prin ateliere, vara prin tabere de creație.
  • Expoziții, aplicații, publicitatea pentru, și organizarea concursurilor.
  • Dezvoltarea personalității, construirea comunității prin programe de pedagogie experimentală.
  • Identificarea și îngrijirea talentelor din domeniul artistic și artizanal.
  • Organizarea de programe de îmbunătățire a stilului de viață, prin protecția mediului, eco-design, și educație sanitară, realizat prin excursii, aplicații și notificări.
FrameFrameFrameFrameFrame

Despre rezultatele noastre până în prezent, pe scurt:

(principalele activități)

  • Fundația noastră participă activ în viața culturală a bazinului Gheorgheni din 2011: în 2013 am luat parte sub numele EX LIBRIS ÎNTR-UN CONCURS INTERNAȚIONAL DE ARTĂ, la care au participat peste o sută de artiști de acasă și de peste hotare. Am dat premiile I, II și III pentru două categorii de artiști, elevi și adulți, și pe lângă asta, am înrămat și expus cele mai reușite treizeci de creații. Detalii și fotografii aici.
  • Din 2012, în fiecare an, vara, organizăm TABĂRA DE VARĂ A MEȘTEȘUGARILOR COMUNITĂȚII, care este așteptată totdeauna cu mult interes. În fiecare an, la tabere participă și artiști din străinătate lucru care ne face să diversificăm din ce în mai mult programul acestor întâlniri artistice. Scopul nostru principal este să-i facem pe participanți să iubească procesul de creație artistică și artizanală și să-și demonstreze tehnica de lucru. Detalii și fotografii aici.
  • Am organizat de trei ori, în 2013, 2014 și 2015 în cadrul ȘCOLII METODELOR INTEGRATE ALE EXPERIENȚEI DE IMPACT, programul de educație prin team-building pentru tineri și adolescenți. Scopul principal al acestor programe: construirea unei echipe (team-building), împărtășirea unor experiente și pornirea pe calea cunoașterii de sine. Detalii și fotografii aici.
  • Începând cu anul 2012 am organizat programe de protecția mediului și educație sanitară. Văzând interesul pe care l-au avut atât adulții cât și copii pentru acest program, am hotărât că vom avea activități în continuu pe aceste teme. Programul ECO-DESIGN include în sine mai multe programe mai mici prin care participanții au învățat să facă accesorii decorative din deșeuri, să creeze textile moderne pentru locuințe din îmbrăcăminte uzată, să facă șaluri din fire de lână. Detalii și fotografii aici.
  • În 2015, am organizat un program artistic, IRONIC/SATIRIC, NUMIT SOCIETATEA DE CONSUM VERSUS FERICIRE, la care am invitat artiști tineri. Participanții au descris societatea de consum secuiască și și-au exprimat opiniile lor despre aceasta în format ANIM-GIF. Detalii și fotografii aici.
RólunkEseményekPályázatokGalériaTámogatókKapcsolatOldaltérkép